Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində İqtisadiyyat və Humanitar Kollecdə 18 Oktyabr - Müstəqilliyin Bərpası Gününə həsr edilmiş tədbir keçirilib.

18-10-2022, 17:40

Tədbirdə Kollec rəhbərliyi, habelə müəllim və tələbə heyəti iştirak ediblər.
Kollecin direktoru Səhər Orucova Müstəqilliyin Bərpası Gününün Azərbaycan tarixi üçün əhəmiyyətli bir gün olduğunu vurğulayıb:
"Azərbaycan xalqı və dövlətinin tarixin səhnəsində özünəməxsus yer tutmasını, gerçək müstəqilliyini əldə edərək qoruyub saxlamasını təmin edən dahi şəxsiyyət, əbədiyaşar lider, Ulu öndər Heydər Əliyev olmuşdur. İctimai-siyasi sabitliyin qorunmasının, mövcud iqtisadi inkişafın, hərtərəfli tərəqqinin təməlində Ümummilli lider Heydər Əliyevin inkişaf strategiyası, Onun seçdiyi və qurduğu daxili və xarici siyasət xətti və xətti davam etdirən Prezident cənab İlham Əliyevin rolu böyükdür".

Tarix fənn müəllimi Tamella Sattarova 1990-cı illərdə Azərbaycanın siyasi, iqtisadi, ictimai vəziyyətinə nəzər salaraq bu dövrün çətinliklərindən, xalqın nicat yolu kimi tarixə düşən Ümumilli Lider Heydər Əliyevin gəlişindən, siyasi kursunu davam etdirən cənab İlham Əliyevdən söz açıb. BDU-nun Tarix fakültəsinin 1-ci kurs tələbəsi Anar Babayev müstəqil dövlətin çiçəklənməsində gənclərin rolundan danışıb, dövlətin prioritetində cavan kadrlara önəm verildiyini, dövlətin sütununun gənclər olduğunu söyləyib.
Kollecin tələbələri Kamran Eyubov və Xədicə İbadova Azərbaycan və rus dillərində şeirlər səsləndiriblər.